RM-SYSTÉM»Události»Zlatých 11 startuje: v nové denní hře Fortuny lze vyhrát až 300 milionů korun

Zlatých 11 startuje: v nové denní hře Fortuny lze vyhrát až 300 milionů korun

31.10.2011 11:23
Společnost Fortuna přichází s novou hrou Zlatých 11, ve které mohou sázející vyhrát každý den až 300 milionů korun. Tak velkou výhru zatím nenabídla žádná loterie v Česku. Výše sázky začíná už na pěti korunách, na hlavní výhru dosáhne sázející, který vsadí 100 korun. Poprvé se losuje už zítra.

Slosování hry bude probíhat sedm dní v týdnu včetně svátků. Sázející ví předem, kolik mohou vyhrát, výhry ve Zlatých 11 jsou pevně stanovené v závislosti na výši sázky a počtu vsazených a uhodnutých čísel. Hra je díky tomu velice variabilní, sázející mohou zkoušet různé varianty, které jim přinesou největší úspěch.

„Hra Zlatých 11 je unikátní nejvyšší možnou výhrou v historii českých loterií. Dokonce i za pouhých pět korun lze každý den dosáhnout na výhru až 15 milionů. Proto doufáme, že se hra Zlatých 11 stane pro sázející oblíbeným každodenním rituálem," řekl Martin Illner, generální ředitel Loterie Fortuna. Nejvyšší výhru 300 milionů může získat ten, kdo uhodne všech 11 vsazených čísel při vkladu 100 Kč.

Vysoká je také pravděpodobnost, že sázející dosáhne na některou z výher, např. při hře na 11 čísel je to 1:3,64. V konkurenční hře Šťastných 10 vyhrává 1 z 9,05 (pravděpodobnost je 1:9,05)

Další zajímavostí je fakt, že sázející získají dvojnásobek vkladu také v případě, že ve hře na 11 čísel netrefí ani jedno vylosované číslo.

Vyplňování sázenek není nijak složité, navíc i bez sázenky lze obsluze terminálu zadat jednoduchou volbu náhodného tipu. Hráči si mohou předem předplatit až 28 slosování najednou. Sázet je možné na téměř 1300 terminálech po celé České republice.

Součástí hry je také doplňková hra Denní číslo. Sázející mají možnost vsadit si na šestičíslí uvedené na sázence. A hrát tak až o 1 milion a další výhry.

Zlatých 11 je druhá hra, kterou Fortuna v České republice spustí. Již v červenci letošního roku odstartovala hra LOTO, která se losuje dvakrát týdně.

Zdroj: Fortuna Entertainment Group


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.