RM-SYSTÉM»Události»Kit Digital expanduje v Česku

Kit Digital expanduje v Česku

20.10.2011 09:01
Dva vrcholové manažery a desítky dalších pracovníků shání v Česku technologická společnost Kit Digital. Firma se také rozhodla v Praze vybudovat svou celosvětovou centrálu. "Chceme odtud rozvíjet náš byznys, a proto zvýšíme počet zaměstnanců v České republice," řekl Kaleil Isaza Tuzman, generální ředitel Kit Digital.

Společnost se zaměřuje na distribuci digitálního videa. Svým klientům poskytuje kompletní služby včetně šíření signálu, provozu a servisu internetových cest.
Kromě šéfa vztahů s investory a šéfa komunikace hledá firma hlavně techniky. "Hledáme zejména mladé lidi po škole," dodává Tuzman. Nové lidi chce v konkurenci dalších společností přilákat například liberální firemní kulturou. "Zatím máme otevřeno zhruba 50 pozic," řekl Daniel Hron, personální ředitel Kit Digital.
Své sídlo ve střední Evropě si společnost zvolila z několika důvodů. Má blízko ke svým klientům zejména v Německu a Británii. Výhodou jsou prý také zdejší kvalitní vysoké technické školy a jejich dlouholeté zkušenosti v oblasti audiovizuální techniky. Podle Kaleila Tuzmana Česko uspělo i díky své relativně stabilní a zdravé ekonomice. Přesto přiznává, že jeho firma má v tuzemsku problémy s imigrační politikou. Příliš komplikované je pro Kit Digital vyřídit potřebné dokumenty i pro návštěvy z Asie. "Máme jednu pracovnici, která řeší jenom papírování ohledně imigrační problematiky," řekl LN Hron. Firma je kotovaná na burze v Praze a zároveň na americké Nasdaq. Kromě pražské centrály má dalších dvacet regionálních kanceláří na pěti kontinentech. Jejími klienty jsou například Google nebo telekomunikační operátoři.

20.10.2011, Lidové noviny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy