RM-SYSTÉM»Události»Loterie Fortuna předala Centru Paraple půl milionu korun

Loterie Fortuna předala Centru Paraple půl milionu korun

03.10.2011 14:22
Ve středu 28. září předali zástupci Loterie Fortuna v rámci slavnostního večera „Dobročinná akademie aneb Paraple“ první šek určený na podporu znevýhodněných dětí. Částku 500 tisíc korun Centrum Paraple využije na podporu mladých lidí, kterým úraz či zranění na poslední chvíli znemožnilo osamostatnění a celou rodinu postavilo do nové těžké situace.

Cílem charitativního projektu Loterie Fortuna je podpora znevýhodněných dětí vč. jejich rodin. „Centrum Paraple je jedním ze subjektů, které dlouhodobě souvislou a transparentní činností dokazují svou mimořádnou celospolečenskou užitečnost, proto jsme se rozhodli jim prostředky věnovat již v prvním roce existence naší loterie,"uvedl Martin Illner, generální ředitel Fortuna Loterie.

Půl milionu korun Centrum Paraple využije na podporu dětí, které v pomyslném vylétnutí z hnízda zabrzdil úraz, změnil život jim i jejich rodině a dostal je do zcela nové, dosud nepoznané situace. Dále také na podporu rodin s dětmi, kde jeden z rodičů je na vozíku. „Odejít od rodiny a osamostatnit se je jednou z nejdůležitějších a velmi náročných životních etap, kterou vážné zranění zásadně ovlivní. Tímto darem chceme mladým lidem a stále ještě dětem, usnadnit vstup do nové fáze jejich života," doplnil Illner.

Fortuna Loterie podpoří i další organizace, které se svou činností zaměřují na pomoc znevýhodněným dětem a jejich rodinám. Za partnery si zvolila osvědčené a všeobecně uznávané partnery jako například Centrum Paraple, Fond ohrožených dětí nebo Konto Bariéry.

Zdroj: Fortuna Entertainment Group


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.