RM-SYSTÉM»Události»Informace z JE Temelín 6. 9. 2011

Informace z JE Temelín 6. 9. 2011

07.09.2011 08:04
Na prvním bloku probíhá plánovaná odstávka spojená s výměnou paliva v reaktoru. Pomocné systémy elektrárny pracují podle provozní potřeby bloků. Dnes zahájila elektrárna Temelín odstávku druhého bloku.

V průběhu devíti dnů provede opravu ucpávky v systému těsnícího oleje generátoru. „Jedná o se preventivní opravu, kterou se vyhneme případnému neplánovanému budoucímu odpojení bloku například v zimě. Současné podmínky v energetické síti jsou pro takové krátkodobé odpojení bloku příznivé, protože spotřeba elektřiny je nyní nižší něž například v zimních měsících," říká Marek Sviták, tiskový mluvčí JE Temelín.
Původně Temelín plánoval odpojit druhý blok dnes v noci. K dřívějšímu odstavení bloku elektrárna přistoupila poté, co zjistila zvýšený nátok technologické vody do speciální kanalizace v kontejnmentu. „Rozbory ukázaly, že nejde o vodu z primárního okruhu, ale z jednoho z pomocných systémů," dodává Sviták. Voda byla speciální kanalizací v souladu s projektem svedena do sběrné nádrže. Jedná se o provozní záležitost bez vlivu na bezpečnost.

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy