RM-SYSTÉM»Události»VIG Re obměnila statutární orgány

VIG Re obměnila statutární orgány

02.09.2011 10:38
Generální ředitel zajišťovny VIG Re Peter Hagen opouští vzhledem k budoucím úkolům v čele Vienna Insurance Group koncem srpna představenstvo společnosti. Funkci předsedy představenstva na období pěti let převezme od 1. září generální ředitel Karl Fink. Zároveň byli ve funkcích potvrzeni další členové představenstva – Dušan Bogdanović, Denis Pehar a Claudia Stránská – rovněž na pětileté období.

V dozorčí radě VIG Re zasedne Franz Kosyna, Peter Höfinger, Martin Diviš, Wolfgang Eilers, Roland Gröll a Juraj Lelkes. Funkce předsedy dozorčí rady se ujme Franz Kosyna, postu místopředsedy Peter Höfinger.

Mezi klienty VIG Re patří v současnosti již více než sto pojišťoven z regionu střední a východní Evropy. Zisk před zdaněním stoupl VIG Re v prvním pololetí o 47,1 procenta na 10,8 milionu eur, objem pojistného zajišťovny vzrostl meziročně o 25 procent na celkových 137,3 milionu eur. Zhruba 77 procent pojistného připadlo na oblast neživotního pojištění, 15 procent na segment zdravotního pojištění a osm procent na životní pojištění.

Zdroj: Euro.cz


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy