RM-SYSTÉM»Události»Dvě největší strojírenské skupiny podepsaly dohodu o spolupráci

Dvě největší strojírenské skupiny podepsaly dohodu o spolupráci

24.08.2011 14:00
Největší české strojírenské skupiny Vítkovice Machinery Group a ŽĎAS, a.s., ze Železiarne Podbrezová Group, podepsaly dohodu o spolupráci. "Podstatou ujednání je snaha spolupracovat v dodávkách – od jednotlivých výkovků až po velké investiční celky a inženýringová řešení. Obě skupiny by rády navázaly na dřívější úspěšnou spolupráci v oblasti společných dodávek investičních celků na evropské i světové trhy," sdělila mediální zástupkyně strojírenských Vítkovic Eva Kijonková.

Podle ní se dá předpokládat, že strojírenská skupina Vítkovice a společnost ŽĎAS budou schopny účelně propojit výrobní program všude tam, kde by se společně mohly ucházet o účast ve výběrových řízeních na dodávky výrobků a zařízení v České republice i v zahraničí. "Nabízí se například velký prostor v energetice, a to včetně rekonstrukcí a modernizací zařízení, na kterých se oba partneři podíleli při jejich výstavbě. Mimo klasickou a jadernou energetiku počítají firmy s účastí na projektech zejména v oblasti vodních elektráren," upřesnilaKijonková.
Smlouva také umožní společnou účast na třetích trzích, tedy vzájemné využití obchodních kontaktů a referencí.
Oba smluvní partneři počítají rovněž s tím, že společně budou řešit některé projekty, vývoj či inovace v rámci spolupráce s vysokými školami, zejména VŠB-Technickou univerzitou Ostrava a Vysokým učením technickým v Brně.

Zdroj: Regionální deníky - Moravskoslezský kraj


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy