RM-SYSTÉM»Události»Fortuna spouští číselnou loterii Fortuna LOTO

Fortuna spouští číselnou loterii Fortuna LOTO

18.07.2011 10:28
Sázková kancelář Fortuna spouští dnes novou číselnou loterii nazvanou Fortuna LOTO, jejíž týdenní tah čísel s jackpotem bude přímým konkurentem loterie Sportka společnosti Sazka. Dalším konkurentem je firma Tipsport, která začala přijímat minulé pondělí vklady do své číselné loterie Tipšestka. Její první losování proběhlo včera.

Fortuna už podepsala smlouvy s prodejci pro první tisícovku loterijních terminálů. Do konce roku firma plánuje dalších tisíc obchodních míst, do jara 2012 chce vybudovat prodejní síť s až třemi tisíci místy. Smlouvy už Fortuna podepsala například s řetězci Geco, HDS Retail, Citi-Tabák, Valmont nebo Peal a desítkami individuálních prodejců. Terminály budou také v přibližně stovce poboček Fortuny. Sazka poskytuje služby u více než šesti tisíc terminálů, Tipsport prodává Tipšestku na téměř tisícovce prodejních míst.
Problémů Sazky se splácením O2 areny a následným uvalením konkurzu chtějí využít i další konkurenční firmy. Povolení k provozování číselných loterií dostaly od ministerstva financí také firmy Chance a Synot Tip, který spuštění loterie plánuje ještě letos v září.

18.7.2011, E15 (čtk)


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.