RM-SYSTÉM»Události»Natland Group koupila pětinu Pražských služeb

Natland Group koupila pětinu Pražských služeb

20.06.2011 09:53
Finanční a investiční skupina Natland Group koupila 18,85 procenta ve společnosti Pražské služby, a stala se tak jejím největším minoritním akcionářem. Řekl to mluvčí Natlandu Rostislav Starý. Majoritu ve firmě drží Hlavní město Praha. Cena transakce nebyla zveřejněna.

Natland Group akcie drží prostřednictvím společnosti Soranus, jejíž převod do portfolia skupiny se uskutečnil 16. června. "Ve výběru investičních příležitostí nejsme nijak oborově vyhraněni. Pražské služby jsme vyhodnotili jako zajímavou finanční investici zejména díky termickému využívání směsného odpadu a nově vybudované kogenerační jednotce," řekl k akvizici výkonný partner Natlandu Group Tomáš Raška.
Natland Group se zabývá od roku 2001 poskytováním finančních služeb a investicemi v oblasti soukromého kapitálu a nemovitostí. Peníze investuje zejména na trzích střední a východní Evropy. Mezi její majetkové účasti patří například skupina Prominecon Group, energetická společnost Energy 21 a nově fotbalový klub Slavia Praha.
Skupina Natland již dříve také oznámila, že vydává první dvě emise svých dluhopisů v celkovém objemu 20 milionů eur (zhruba 486 milionů korun). V nejbližších měsících plánuje vydat další dvě emise ve stejném objemu. Získané peníze použije právě na financování dalších akvizic ve střední Evropě. Zejména půjde o realitní projekty a akvizice v oblasti výroby, služeb a energetiky.

20.6.2011, E15 (čtk)


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy