RM-SYSTÉM»Události»Sezona kabrioletů začala - roste prodej dražších modelů

Sezona kabrioletů začala - roste prodej dražších modelů

13.06.2011 11:01
Prodeje kabrioletů v posledních dnech rychle rostou, protože začíná jejich hlavní sezona. V autocentru AAA AUTO se jich od začátku letošního roku prodalo o 31 % více oproti stejnému období minulého roku. „Motoristé mají letos zájem spíše o dražší vozy se stahovací střechou. Průměrná cena kabrioletů v našem autocentru letos stoupla o necelých 50 % na 309 tis. Kč,“ uvedl ředitel výkupu AAA AUTO Petr Vaněček. Souvisí to podle něj s celkovým trendem, kdy si Češi v současné době dopřávají kvalitnější a dražší automobily.

Zatímco loni tak byl nejprodávanějším kabrioletem malý Peugeot 206 CC, letos se zájem motoristů upíná k o třídu větším modelům Peugeot 307 CC, Renault Mégane Cabrio a Volkswagen Eos. Autocentra AAA AUTO ovšem dokážou uspokojit zájemce o vůz bez střechy ve všech cenových relacích. Nejdražším kabrioletem současné nabídky je Porsche Boxster za 1,1 milionu Kč, na druhé straně cenového spektra se nacházejí starší Volkswageny Golf Cabrio za několik desítek tisíc Kč.

 

„Důkladně si vyzkoušejte funkčnost skládací střechy, protože její případné opravy mohou být nákladné," radí zájemcům o koupi ojetého kabrioletu Petr Vaněček. Pro tento typ vozů také doporučuje spíše benzínové motory, které k pohodové jízdě se staženou střechou „stylově pasují více".

Zdroj: Tisková zpráva AAA AUTO


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.