RM-SYSTÉM»Události»Do insolvenčního řízení s developerem ECM se přihlásili další věřitelé

Do insolvenčního řízení s developerem ECM se přihlásili další věřitelé

07.06.2011 08:51
Do insolvenčního řízení se zadluženým developerem ECM Real Estate Investments (ECM) se přihlásili další věřitelé. Největší pohledávku přihlásila za poslední týden společnost Asset Management Slovenskej sporitelne, a to celkem 121,1 milionu korun. Tentýž věřitel přihlásil ještě další pohledávku ve výši 15,8 milionu korun. Vyplývá to z dokumentů v insolvenčním rejstříku. ECM je od května v úpadku.

Dalším z přihlášených věřitelů je Uniqa pojišťovna, které developer údajně dluží celkem 44,3 milionu korun. Pohledávku přihlásil také Petr Kachlík, místopředseda představenstva SPGroup podnikatele Pavla Sehnala. Kachlík požaduje od ECM celkem 4,2 milionu korun.Dosud rekordní pohledávku ve výši 3,1 miliardy korun přihlásila společnost Astin Capital Management, která zastupuje držitele dluhopisů ECM vydaných v eurech.

Na začátku nynějšího insolvenčního řízení s ECM byla v dubnu Česká spořitelna. Celková výše pohledávek této banky vůči developerovi činí zhruba 194 milionů korun. Následně se k insolvenčnímu řízení připojila také Volksbank CZ a společnost Glancus Investments, která je součástí skupiny PPF.ECM chce řešit své zadlužení reorganizací firmy, což navrhuje i Česká spořitelna a Volksbank CZ. Glancus Investments ale pro ECM navrhuje konkurz.Přezkum přihlášených pohledávek se bude konat 20. července. Ve stejný den se po přezkumu uskuteční první schůze věřitelů. Seznam přihlášených pohledávek má insolvenční správce soudu předložit nejpozději do 5. července.

7.6.2011, Hospodářské noviny (čtk)


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy