RM-SYSTÉM»Události»Pegas Nonwovens postaví továrnu v Egyptě

Pegas Nonwovens postaví továrnu v Egyptě

02.06.2011 10:44
Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens investuje šedesát milionů eur (1,48 miliardy korun) do nového výrobního závodu v Egyptě. První linka má být spuštěna v roce 2013. Vznikne i nová dceřiná společnost.

"K založení společnosti dochází na základě jednání s významným zákazníkem, jenž projevil zájem o dodávky našich výrobků pro výrobní závody na Blízkém východě. Získali jsme předběžný příslib na dlouhodobé dodávky pro jeho závody," uvedl šéf firmy František Řezáč s tím, že dohoda bude potvrzena "během několika měsíců". První výrobní linka s kapacitou dvacet tisíc tun ročně by měla být v provozu ke konci roku 2013. Pokud bude o látky v regionu zájem, může v letech 2015 až 2016 vzniknout druhá linka zvyšující kapacitu nad 45 tisíc tun.
Po průzkumu trhu se výrobce rozhodl založit dceřinou společnost Pegas Nonwovens Egypt. Firma nyní vybírá vhodné pozemky, stavět se pravděpodobně bude v průmyslové zóně u Káhiry.
Podle analytika Tomáše Tomčányho z Patria Finance bude mít zpráva na akcie firmy mírně pozitivní vliv. Férová cena titulu vystoupí o 2,5 procenta na 505 korun za akcii. V případě výstavby druhé výrobní linky je růstový potenciál ještě větší, uzavřel Tomčány. Tržby lucemburské firmy se loni zvýšily o pětinu na 148,2 milionu eur. V prvním čtvrtletí firmě zisk meziročně klesl o 16,5 procenta na 6,4 milionu eur, tržby ale stouply. Firma provozuje v Česku dvě továrny.

2.6.2011, Štěpán Bruner, E15 + webové stránky Pegas Nonwovens

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy