RM-SYSTÉM»Události»Fortuna nabízí za Sazku dvě miliardy

Fortuna nabízí za Sazku dvě miliardy

31.05.2011 10:45
Věřitelé poslali Sazku do konkurzu. Ode dneška tak o všem důležitém v největší české loterijní společnosti nebude rozhodovat dlouholetý šéf Aleš Hušák, ale insolvenční správce Josef Cupka.

Loterijní společnost je prakticky úplně na dně a bez peněz poté, co se v minulých týdnech výrazně snížila ochota Čechů sázet sportku. Firma bude podle odhadu největších věřitelů potřebovat okamžitě stamiliony korun. Věřitelé se budou muset vypořádat i s aktivně vystupující konkurenční Fortunou. Ta včera v televizní debatě potvrdila ústy svého mluvčího, že v Sazce loví zkušené zaměstnance pro svou připravovanou loterii. Navíc za loterijní byznys Sazky plánuje nabídnout dvě miliardy korun.

Konkurz navíc odstartuje další právní bitvy. Bezpochyby se proti postupu soudu odvolá Sazka, s ní propojený majitel O2 Areny Bestsport i někteří věřitelé spojení právě s majitelem Fortuny Pentou.

S tím, že po prohlášení konkurzu zřejmě nevratně přišli o svůj majetek, se začínají smiřovat akcionáři - tedy sportovci. "Lze očekávat, že stávajícím akcionářům nezbude z dosavadního podílu nic," řekl HN šéf ČSTV Pavel Kořan. "Kvůli tomu, že se ČSTV neprobudil, je teď otázka, kolik a zda vůbec něco na sportovce zbude," řekl místostarosta Sokola Oldřich Lomecký.

30.5.2011, Ondřej Malý, Hospodářské noviny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.