RM-SYSTÉM»Události»Akcionáři Fortuny schválili dividendu 0,3 eura na akcii

Akcionáři Fortuny schválili dividendu 0,3 eura na akcii

27.05.2011 11:10
Akcionáři sázkové společnosti Fortuna, jejíž akcie se od října 2010 obchodují na pražské a varšavské burze, schválili výplatu hrubé dividendy za účetní rok 2010 ve výši 0,30 eura (7,4 koruny) na akcii. Rozhodným dnem pro výplatu dividendy bude 8. červen, sdělil mluvčí společnosti Petr Šrain.

Mluvčí doplnil, že akcie Fortuny se budou 6. června obchodovat první den bez nároku na dividendu a samotná výplata dividendy se uskuteční 24. června.

Navržená dividenda za loňský rok představuje přibližně 90 procent konsolidovaného čistého zisku z pokračujících operací a je v souladu s vyhlášenou dividendovou politikou vyplatit 70 až 100 procent konsolidovaného čistého zisku z pokračujících operací.

Valná hromada udělila představenstvu souhlas k případnému odkupu plně splaceného vlastního akciového kapitálu společnosti na burze nebo jinde po dobu 18 měsíců počínající letošním 25. květnem.

V Česku je Fortuna dvojkou na trhu kurzového sázení a ovládá zhruba třetinu trhu. V polovině května zahájila Fortuna prodej stíracích losů. Vlastní číselnou loterii Fortuna Lotto chce firma spustit v polovině července. Její týdenní tah čísel s jackpotem bude přímým konkurentem Sportky provozované loterijní společností Sazka, která je od konce března v úpadku.

27.5.2011, Hospodářské noviny (čtk)


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.