RM-SYSTÉM»Události»Věřitel ECM přihlásil rekordní pohledávku

Věřitel ECM přihlásil rekordní pohledávku

23.05.2011 11:47
Společnost Astin Capital Management, další z věřitelů těžce zadlužené developerské společnosti ECM Real Estate Investments (ECM), přihlásila rekordní pohledávku 3,1 miliardy korun. Ta pochází podobně jako u dalších věřitelů z dluhopisů, které ECM vydala v minulých letech.

Developer už krátce předtím oznámil, že jedná s významnými věřiteli o urychleném ustanovení prozatímního věřitelského výboru. Návrh na jeho zřízení vznesla jako jeden z největších věřitelů i Česká spořitelna. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku.
"Dlužník s věřiteli finalizuje jejich souhlas se jmenováním za členy prozatímního věřitelského výboru," uvedla ECM ve stanovisku, které doručila Městskému soudu v Praze. Na soud zároveň došel návrh na zřízení prozatímního věřitelského výboru od spořitelny. Podle informací banky jedná ECM o prodeji svého podílu v čínské společnosti China East Investment Limited. Stejně tak se snaží zbavit svých klíčových projektů City Deco a City Element na pražské Pankráci. Česká spořitelna chce, aby se na rozhodnutích o významných změnách v majetku ECM mohl věřitelský výbor podílet.

23.5.2011, E15 (čtk)


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy