RM-SYSTÉM»Události»Fortuna v 1. čtvrtletí meziročně zvýšila ukazatel provozního zisku (EBITDA) o 44 %

Fortuna v 1. čtvrtletí meziročně zvýšila ukazatel provozního zisku (EBITDA) o 44 %

11.05.2011 09:16
AMSTERDAM/PRAHA/VARŠAVA - Fortuna Entertainment Group, která je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek působící na trzích v Polsku, České republice, Slovensku a Maďarsku, dosáhla za první tři měsíce roku 2011 podle předběžných neauditovaných finančních výsledků hodnoty přijatých sázek (Amounts Staked) 114,16 mil. EUR, což je o 16,5 % více nežli ve stejném období loňského roku. Výsledky hospodaření Společnosti za první čtvrtletí roku 2011 potvrdily silný růstový trend, který Fortuna zaznamenala již v minulém období. Na růstu se nejvíce podílely trhy v České republice a na Slovensku, ze segmentů vykázalo největší dynamiku sázení přes internet.

„Pokračujeme ve vykazování velmi pozitivních výsledků na provozní úrovni na všech našich trzích a v razantním nárůstu segmentu on-line. Dobrých výsledků dosahuje i pobočková síť, kterou postupně optimalizujeme a rozšiřujeme o partnerské prodejny. Naše výborné výsledky ukazují, že zvolená strategie dvou hlavních distribučních kanálů, kde pobočky slouží nejen jako prodejní místa, ale i jako podpora pro online sázení, je tou správnou cestou." uvedl generální ředitel Fortuna Entertainment Group Jiří Bunda.

Hrubé výhry (Gross Win) dosáhly za první čtvrtletí roku 26,5 mil. EUR, což je o 19,5 % více ve srovnání s prvním čtvrtletím roku 2010.

EBITDA Fortuny za čtvrtletí roku 2011 vzrostla o 43,9 % meziročně na 8,4 mil. EUR. Na nárůst položky EBITDA v porovnání s prvním čtvrtletím loňského roku měly vliv kromě již zmíněných výborných provozních výsledků rovněž i nižší provozní náklady, zejména v oblasti řízení pobočkové sítě. Tyto náklady mírně poklesly v České republice, na Slovensku zůstaly nezměněny a v Polsku mírně vzrostly díky rostoucímu počtu poboček.

Na dosažených výsledcích se podílely zejména rostoucí tržby z online sázení. Hrubé výhry (Gross Win) z on-line sázení se za první tři měsíce roku 2011 zvýšily na 8,2 mil. EUR, což je o 54,4 % více nežli ve stejném období loňského roku.

Gross Win ze sázení na pobočkách dosáhl za první čtvrtletí výše 18,3 mil. EUR, o 8,5 % více nežli ve stejném období loňského roku. Hlavním důvodem růstu pobočkové sítě je nárůst marže daný přísnějším risk managementem, který je jednou z předností Fortuny.

Přestože sázky přes internet rostou i nadále v řádech desítek procent, páteřním distribučním kanálem Fortuny zůstává i nadále pobočková síť, která vygenerovala v prvním čtvrtletí roku téměř 70 % celkového Gross Winu. Proto je i nadále důležitým prvkem strategie firmy zaměření na rozvoj a optimalizaci pobočkové sítě v kombinaci s online sázením na třech hlavních trzích. Pro další rozšiřování pobočkové sítě bude skupina využívat zejména model partnerské spolupráce s úspěšnými lokálními subjekty.

Více informací naleznete přímo v tiskové zprávě na strankách Fortuny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.