RM-SYSTÉM»Události»Fortuna spustí konkurenta sportky v polovině července

Fortuna spustí konkurenta sportky v polovině července

06.05.2011 10:08
Do číselných loterií, které byly doposud v Česku hájemstvím Sazky, vstupuje společnost Fortuna. Ta včera představila logo své nové loterie Lotto, přímého konkurenta populární sportky. Lotto spustí v polovině července.

Fortuna chce podle šéfa loterijního projektu Martina Illnera využít úpadku Sazky, která v Česku číselné loterie provozuje zatím jako jediná. Zřejmě jí "přetáhne" trafiky umístěné na dobrých místech, kde je možné dosáhnout vysokých obratů. "Možná při spuštění naší loterie tady budeme již jen my, takže nebude jiná volba," napsal včera na on-line chatu IHNED.cz šéf Fortuny Jiří Bunda s odkazem na aktuální problémy Sazky.

Fortunu vlastní investiční společnost Penta, jejíž vstup coby strategického partnera prosazuje do zadlužené Sazky její generální ředitel Aleš Hušák.

Fortuna se netají tím, že chce Lotto co nejvíce připodobnit sportce, aby byl přechod sázejících ze Sazky k ní plynulý. Losovat se tak bude také šest čísel ze 49 a tah bude vysílat televize. Cena jednoho sloupce na sázence bude dvacet korun.

Lotto má nabídnout desetimilionové jackpoty a větší pravděpodobnost výhry. Podle Illnera vyhraje každý čtvrtý sázející, i když nižší částku.

6.5.2011, Ondřej Malý, Hospodářské noviny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.