RM-SYSTÉM»Události»VGP staví továrnu v Hrádku nad Nisou

VGP staví továrnu v Hrádku nad Nisou

05.04.2011 10:40
Developer průmyslových hal, firma VGP, začíná nabírat zaměstnance pro nový závod v Hrádku nad Nisou. V tamní průmyslové zóně staví továrnu na výrobu hygienických potřeb. Investice dosáhne řádově miliard korun. "Zahájení výroby je naplánováno na začátek příštího roku," řekl deníku E15 jednatel VGP Jan Van Geet. Jméno investora ale potvrdit nechtěl.

Podle informací deníku E15 je jím pravděpodobně firma Ontex, vyrábějící plenkové kalhotky, vložky a další zdravotnický materiál. V inzerátech na pracovních portálech VGP hledá zaměstnance pro svého zákazníka, kterým je výrobce hygienických potřeb.
Hradeckým zastupitelům Van Geet dříve naznačil, že původem belgický investor už má nedaleko Hrádku jednu provozovnu. Ontex v devadesátých letech vybudoval tovární komplex u Turnova. Jednatelem Ontexu CZ, jehož mateřská firma sídlí v Belgii, byl v letech 1996 až 2002 právě Van Geet. Developer dokončuje infrastrukturu a do konce roku vybuduje první tovární halu a kancelářské zázemí o celkem 18 tisících metrech čtverečních. Po další etapě výstavby mají výrobní plochy přesáhnout 35 tisíc metrů čtverečních. "Investice VGP dosáhne zhruba 350 milionů korun," uvedl Van Geet.
Na trhu průmyslových nemovitostí jde v současné době o jednu z největších zakázek. VGP se v krizi podařilo posílit pozici. "Loni byla trojkou na tuzemském trhu průmyslových nemovitostí z hlediska objemu pronájmů i rozlohy areálů," připomíná Milan Korbelář z firmy King Sturge.
V březnu developer prodal 80procentní podíl v šesti svých průmyslových parcích v Praze a okolí nemovitostnímu fondu Episo za téměř 300 milionů eur (7,3 miliardy korun).

5.4.2011, E15, Denisa Novotná


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy