RM-SYSTÉM»Události»Orco se po dvou letech dostalo ze ztráty

Orco se po dvou letech dostalo ze ztráty

25.03.2011 09:39
Developerská společnost Orco Property Group poprvé od roku 2007 vykázala celoroční zisk. Za loňský rok společnost vydělala 233,4 milionu eur (zhruba 5,7 miliardy korun). Předloni přitom firma vykázala ztrátu 250 milionů eur. Vyplývá to z výsledků, které včera večer firma zveřejnila na svých internetových stránkách.

Firma kladný výsledek hospodaření přičítá zejména jednorázovému efektu přecenění dluhopisů. Bez tohoto opatření by podle agentury Bloomberg firma vykázala ztrátu ve výši pěti milionů eur.

Tržby Orka vzrostly meziročně o 25 procent na 314,6 milionu eur. V letošním roce očekává Orco tržby ve výši 350 milionů až 370 milionů eur a chce pokračovat v odprodejích dokončených projektů za ceny v hotovosti. "Orco má dobrou pozici do budoucnosti díky zlepšujícím se vyhlídkám na klíčových trzích v Praze, Varšavě a Berlíně, což firmě umožňuje prodej těchto aktiv nebo jejich další rozvoj ve spolupráci s partnery," napsal ve zprávě k výsledkům generální ředitel Orca Jean-Francois Ott.

Developer, který se potýká s vysokou zadlužeností, zveřejnil finanční výsledky až po závěru obchodování. I tak ale akcie posílily o 2,38 procenta. Kromě Prahy se s cennými papíry Orca obchoduje i v Paříži, Budapešti a Varšavě.

Zisk Orca
233,4 mil. eur, rok 2010
Výsledek ovlivnilo přecenění dluhopisů. O rok dříve byla ztráta pět milionů eur.

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy