RM-SYSTÉM»Události»Společnost VÍTKOVICE NP povede Martin Pecina

Společnost VÍTKOVICE NP povede Martin Pecina

24.03.2011 12:58
24.03.2011 - Strojírenská skupina VÍTKOVICE MACHINERY GROUP personálně posílila své části, které se věnují jaderné energetice a logistice. Do pozice generálního ředitele dceřiné společnosti VÍTKOVICE NP (pozn:. NP znamená Nuclear Power) nastupuje Martin Pecina, logistiku skupiny VÍTKOVICE MACHINERY GROUP řídí Hana Černochová

Bývalý ministr vnitra ve vládě Jana Fischera, někdejší předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a náměstek ministra průmyslu a obchodu v letech 2003 až 2005 povede tuto firmu s účinností od 4. dubna.

Společnost VÍTKOVICE NP byla založena v roce 2008, kdy formálně zastřešila projekty obnovy a modernizace kapacit pro výrobu zařízení pro atomové elektrárny. Nyní propojí veškeré aktivity směřující do oboru jaderného strojírenství a energetiky ve skupině VÍTKOVICE MACHINERY GROUP. Vedle projektů, které skupina má v tuzemsku, na Slovensku, v Indii a Rusku, se bude firma v čele s M. Pecinou podílet na jednáních se všemi zvažovanými dodavateli pro dostavbu Jaderné elektrárny Temelín. VÍTKOVICE NP také nesou odpovědnost za vedení projektových a inženýringových týmů pro oblast jaderného strojírenství, za posilování kapacit a nákup „mozků" v oboru. Kromě toho má firma ambice získat nové kontrakty na modernizaci a zvyšování bezpečnostních prvků atomových elektráren v Evropě i mimo ni.

Ředitelkou logistiky se ve skupině VÍTKOVICE MACHINERY GROUP stala Hana Černochová, která dříve mimo jiné působila na pozicích finanční ředitelky ŽS Brno, a.s., generální ředitelky Letiště Praha s.p. a ekonomické ředitelky Dopravního podniku města Brna, a.s. Ve skupině VÍTKOVICE MACHINERY GROUP převzala zodpovědnost za oblast nákupu, výběrových řízení a úsporných programů v rámci holdingu, a to pod hlavičkou holdingové společnosti VÍTKOVICE, a.s.

„Vnímám oba nově příchozí jako špičkové lidi s dlouhodobou zkušeností z práce v průmyslu a státní správě. Přicházejí na pozice, které právě tuto kombinovanou zkušenost potřebují," konstatoval generální ředitel a předseda představenstva VÍTKOVICE HOLDING Jan Světlík.

Pozice generálního ředitele VÍTKOVICE NP a šéfa logistiky byly dosud neobsazené.

Zpracovala
Eva Kijonková
Tel.: +420 721 857 097
Mediální zastoupení VÍTKOVICE MACHINERY GROUP
e-mail: eva.kijonkova@vitkovice.cz

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy