RM-SYSTÉM»Události»Jáchymov zmodernizuje Dalibora

Jáchymov zmodernizuje Dalibora

24.03.2011 10:39
Léčebné lázně Jáchymov vynaloží do zahájení nové sezony zhruba 40 milionů korun na modernizaci ubytovacích zařízení. Investice se týkají zejména dependance Dalibor, patřící k lázeňskému hotelu Akademik Běhounek, kde vzniknou nadstandardní apartmány.

Spojení mezi oběma budovami potom zajistí nový krytý koridor, který ochrání hosty před nepřízní počasí. Informoval o tom generální ředitel lázeňské společnosti Eduard Bláha. Přestavbou Dalibora chtějí lázně rozšířit nabídku klasických léčebných pobytů o speciální pobyty, zaměřené třeba na lyžaře či zájemce o relaxaci a další náročnější klientelu. Podle Bláhy je i velmi důležité vybudování kryté chodby mezi Daliborem, Běhounkem a rovněž dependancí Jitřenka.
"Eliminujeme tak problémy s přecházením lidí mezi jednotlivými objekty, zvláště za špatného počasí. Zejména v zimě kvůli tomu byly pokoje v dependancích Běhounka téměř neprodejné," poznamenal Bláha. Rekonstrukce Dalibora se stavbou koridoru skončí v dubnu. Už nyní otevřely lázně po úpravách sanatorium Astoria, které se změnilo z pouhé dependance na zařízení typu garni. Vznikla tam jídelna s potřebným zázemím pro vydávání stravy. "Letos se chceme zaměřit kromě tradiční klientely také na rodiny s dětmi a využívat přitom i potenciál Aquacentra Agricola," podotkl Bláha.

Zdroj: Mladá fronta Dnes,


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy