RM-SYSTÉM»Události»Únor v AAA AUTO: další meziroční nárůst prodejů o 45 %

Únor v AAA AUTO: další meziroční nárůst prodejů o 45 %

03.03.2011 09:52
Praha / Budapešť, 3. března 2011 – Únor byl pro skupinu AAA AUTO dalším úspěšným měsícem, kdy prodejní výsledky vyvrátily letité trendy o sezónně nejslabších zimních měsících v automobilovém průmyslu. Skupina tak zaznamenala 45% nárůst prodejů v meziročním srovnání.

V únoru 2011 prodala skupina AAA AUTO celkem 3 684[1] vozů, což představuje další 15% nárůst oproti rekordním lednovým výsledkům, a to navzdory tradičně slabé zimní sezóně. Únorové výsledky jsou tak téměř srovnatelné s prodejními objemy, které společnost zaznamenala během silné prodejní sezóny druhého a třetího čtvrtletí minulého roku.

"Naše prodeje za první dva měsíce tohoto roku překonaly veškerá naše očekávání a doufáme, že tento trend bude pokračovat během celého roku. Je to i potvrzení toho, že ekonomická krize je již za námi a že se trh s ojetými vozy postupně vzpamatovává. Pokud nedojde k nějaké nečekané změně na trhu, očekáváme, že by se naše prodeje v tomto roce mohly zvýšit v České republice o 10 % a na Slovensku o 12 %", komentoval výsledky Anthony James Denny, generální ředitel skupiny AAA AUTO.

V České republice prodala skupina 2 680 automobilů, což je o 17 % více než činily prodeje za leden 2011 (měsíční nárůst) a o 35 % ve srovnání s únorem 2010 (meziroční nárůst), zatímco slovenské pobočky byly velmi úspěšné především ve zlepšování svých prodejních výsledků v porovnání s úrovní minulého roku. Na Slovensku skupina v únoru prodala 1 004 vozů, což je o 12 % více než za leden 2011 a zároveň se jedná o velmi výrazný 80% nárůst v meziročním srovnání.

[1]Upozorňujeme, že provozní výsledky jsou předběžné a že se mohou částečně lišit. Finální prodejní výsledky budou zveřejněny 26.5.2011 spolu s hospodářskými výsledky za první čtvrtletí roku 2010.

Povinně uveřejňovaná vnitřní informace

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.