RM-SYSTÉM»Události»KIT digital vytvoří příští rok novou divizi v Číně

KIT digital vytvoří příští rok novou divizi v Číně

31.12.2010 09:37
Americký výrobce softwaru pro správu videa KIT digital, který letos v lednu vstoupil na pražskou burzu, plánuje další expanzi. V prvním čtvrtletí příštího roku chce vytvořit novou divizi KIT China, která by kromě Číny měla poskytovat služby společnosti rovněž na Tchaj-wanu a v Hongkongu.

Pobočka měla by zpočátku zaměstnávat asi 30 lidí v Taipei, hlavním městě Tchaj-wanu, a v čínském městě Chengdu. KIT digital odhaduje, že investice do nové divize dosáhne tří milionů amerických dolarů (téměř 58 milionů korun).

Pod novou divizi by měly spadat již existující obchodní kanceláře firmy v Taipei a Pekingu, které budou dále rozvíjet služby pro existující i nové klienty, uvedla včera společnost KIT digital.

Generálním ředitelem nové pobočky se má stát Morse Chen, který v Číně vybudoval první prémiový IP videoportál Webs-TV, jenž dnes funguje pod názvem Yam.com. Tržby videoportálu dosáhly od jeho založení v roce 1999 do roku 2007, kdy Morse Chen z podniku odešel, téměř 50 milionů dolarů.

Společnost KIT digital je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu videí prostřednictvím protokolu IP a má přes 600 firemních zákazníků ve více než 30 zemích světa. Jedna z hlavních poboček společnosti sídlí v Praze.

30.12.2010, Hospodářské noviny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy