RM-SYSTÉM»Události»Tendr na streaming České televize vyhrála KIT digital

Tendr na streaming České televize vyhrála KIT digital

20.12.2010 10:48
Výběrové řízení na zajištění streamingu na webových stránkách České televize (ČT) vyhrála technologická společnost KIT digital. Porazila konkurenční nabídku firmy Telefónica O2. Deníku E15 to sdělil šéf divize Nová média ČT Milan Fridrich.

Tendr byl vyhlášen na konci června, televize hodnotu zakázky předběžně stanovila na 12 milionů korun bez DPH. KIT digital si za dvouleté zajišťování služby řekla o 9,93 milionu korun bez DPH. Smlouva začne běžet od 1. ledna 2011.
Vítěz tendru bude podle zadávací dokumentace zajišťovat živé internetové vysílání televizních pořadů České televize, tvorbu záznamů video- a audiostreamingových dat z živého vysílání, umístění zpracovaných záznamů do archivu, zajištění provozu a správy databáze pořízených záznamů nebo zajištění správy a provozu archivu.
Ředitel ČT Jiří Janeček již v polovině letošního roku prohlásil, že nová média, která si vezmou na starost i teletext a zpravodajský portál pro ČT24, by se měla stát jakýmsi pátým kanálem České televize. Vrcholem divize by mělo být vytvoření internetového televizního programu, který by měl sdružovat všechny čtyři terestrické programy, a navíc nabízet speciální obsah. Podle Fridricha by se tak mělo stát do roku 2012.
Česká televize rovněž plánuje úzce propojit televizní vysílání a internet. První dílčí projekt, software, který v televizích Samsung umožní přepínání televizním ovladačem mezi vybranými pořady televize na internetové síti a klasickým televizním programem, by měl odstartovat během několika týdnů.

20.12.2010, Aleš Borovan, E15


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy