RM-SYSTÉM»Události»Akcie AAA Auto si letos připsaly skoro 50 procent

Akcie AAA Auto si letos připsaly skoro 50 procent

15.12.2010 10:33
Cena akcií sítě autobazarů AAA Auto vystoupala během včerejší obchodní seance nad 20 korun za kus. Takovou hodnotu mohli investoři na burze naposledy vidět před dvěma a půl roku. Prognózy expertů navíc počítají s tím, že akcie můžou pokračovat v růstu. Podmínkou ovšem je, že na trzích vydrží dobrá nálada, a to, že AAA Auto bude pokračovat v přísném sledování svých nákladů.

"AAA Auto nejsou titulem s častými zprávami a vysokou volatilitou. Proto očekáváme, že se jejich cena bude vyvíjet spíše v souladu s pohybem celého trhu," uvedl analytik Atlantiku FT Pavel Ryska. Jan Roh z Cyrrusu doplnil, že pokud mají akcie AAA Auto růst, firma musí i nadále zlepšovat ukazatele hospodaření, reagovat na změny na trhu a držet náklady pod kontrolou.
Letošní růst ceny firemních akcií podle mínění analytiků ovlivňují tři faktory. Prvním je zlepšující se hospodaření firmy, které se projevuje v rostoucí ziskovosti. Jen v listopadu 2010 stouply meziročně prodeje ojetin o třetinu, na Slovensku dokonce o 70 procent. Druhým důvodem je příznivá nálada investorů na trzích a třetím pak vykupování akcií firmy manažery společnosti, především samotným ředitelem AAA Auto Anthonym Dennym. "Od začátku prosince rostla cena akcií většiny firem, index PX posílil více než o sedm procent, což reflektovalo absenci významných negativních zpráv v našem regionu i na zahraničních trzích," dodal Ryska.
Ti, kteří na začátku roku koupili akcie AAA, se dočkali zhodnocení 48 procent.

15.12.2010, Pavel Daniel, E15


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.