RM-SYSTÉM»Události»KIT digital využije výnos z nově vydaných akcií na další akvizice

KIT digital využije výnos z nově vydaných akcií na další akvizice

14.12.2010 11:20
IT společnost KIT digital, jejíž akcie jsou obchodovány i na pražské burze, navýšila o dalších 14,4 milionu dolarů očekávaný výnos z úpisu celkem 9,2 milionu nově vydaných akcií. Zprávu uvedl server Patria.cz. Vedení společnosti počítá s tím, že celkový čistý výnos z transakce přesáhne 100 milionů dolarů. Lídr trhu správy videoobsahu, který celosvětově ovládá dvacet procent tržního podílu, chce výnos z úpisu akcií použít na další akvizice a posílení svého vedoucího postavení v segmentu.

V posledním úpise akcií KIT digital na trzích prodala 1,2 milionu akcií s cenou 12 dolarů za kus. Podle analytiků Patria tak dohromady s hlavní částí emise akcií KIT digital upsala celkem 9,2 milionu nových akcií za cenu 12 dolarů za kus, což vyneslo celkem 110,4 milionu dolarů. Po očištění všech nákladů souvisejících s emisí KIT digital očekává čistý výnos ve výši 102,5 milionu dolarů. Peníze mají být použity podle prohlá šení firmy na nákup a další investice do konkurenceschopného a obsahově rozšiřujícího byznysu jako součásti růstové strategie. Úpisem nových akcií stoupl celkový počet vydaných akcií zhruba na 33,2 milionu. Podíl navýšení tak dosahuje 27,7 procenta.
Generální ředitel KIT digital Kaleil Isaza Tuzman ke zprávě dodal, že nový kapitál umožní firmě navýšit současný tržní podíl v segmentu správy videoobsahu z 20 procent na 50 procent během následujících 24 měsíců. Podle Tuzmanova vyjádření bude firma zvažovat nejen malé selektivní akvizice, ale i převzetí klíčových konkurentů.

14.12.2010, Pavel Daniel, E15


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy