RM-SYSTÉM»Události»Pasáž v centru opraví Metrostav

Pasáž v centru opraví Metrostav

09.12.2010 09:43
PARDUBICE Machoňovu pasáž, která už léta chátrá v centru Pardubic, opraví firma Metrostav. Dnes si přebírá budoucí staveniště. Obří společnost vyhrála výběrové řízení, které na rekonstrukci historické památky vypsal Městský rozvojový fond.

Metrostav už v Pardubicích stavěl například nové pavilony univerzity, je také jedním z členů konsorcia stavebních firem, které rekonstruuje pardubický bazén. "Dnešní předání staveniště je jen formální, do konce roku už se stavět nezačne, slíbili jsem nájemcům v nebytových prostorech, že tam mohou zůstat až do začátku ledna," řekl technický náměstek fondu Alfréd Mede.
Výběrové řízení provázela aféra umělého navýšení ceny o třicet milionů korun. Vedení fondu tehdy tvrdilo, že vyšší cena se na internetových stránkách, na kterých se zveřejňují výběrová řízení, objevila omylem.
Správná cena byla 150 milionů korun, vítězný Metrostav nabídl konečnou sumu 147 milionů korun. "Platnou nabídku podalo pět firem, Metrostav byl nejlevnější," řekl ředitel fondu Aleš Kopecký.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - pardubický kraj


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy