RM-SYSTÉM»Události»Severomoravské vodovody zvyšují cenu vody

Severomoravské vodovody zvyšují cenu vody

02.12.2010 09:41
Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava, které dodávají vodu na Frýdecko-Místecko, Karvinsko, Novojičínsko a Opavsko, oznámily cenu vody pro příští rok. Za jeden kubík zaplatí lidé o tři koruny více, a to jedenašedesát korun.

Meziroční nárůst cen činí 5,48 procent. Důvodem zvýšení ceny je podle vedení společnosti vyšší cena vstupní suroviny, tedy surové vody z vodárenských nádrží, chemikálií a elektrické energie. "Více prostředků je potřeba vložit do oprav. U vodárenské infrastruktury o šest procent, u kanalizací a čistíren odpadních vod o patnáct procent," konstatovala mluvčí Severomoravských vodovodů a kanalizací Eva Špirochová. V příštím roce má společnost v plánu investovat 513 milionů korun. Mezi nejvýznamnější akce patří rekonstrukce úpravny vody v Podhradí, hlavního přivaděče pitné vody pro město Karvinou a vodovodního řadu v Příboře.
Počítá se také s opravou vodovodu v Opavě na Těšínské ulici, rekonstrukcí kanalizace v Bohumíně na Dělnické ulici a rekonstrukcí biologického stupně čištění čistírny odpadních vod v Novém Jičíně.

2.12.2010, Moravskoslezský deník


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy