RM-SYSTÉM»Události»KIT digital upsal akcie za 96 milionů dolarů

KIT digital upsal akcie za 96 milionů dolarů

25.11.2010 15:06
Americký výrobce softwaru pro správu videa KIT digital, který letos v lednu vstoupil na pražskou burzu, úspěšně ukončil emisi nových akcií.

Podle serveru Patria Online společnost prodala celých osm milionů nových akcií, které se rozhodla nabídnout k úpisu za 12 dolarů za kus, a dosáhla tak celkového hrubého výnosu 96 milionů dolarů.

Čistý výnos by podle dnešních informací KIT digital měl dosáhnout asi 89 milionů dolarů. Celkový objem by mohl být ještě v následujících třiceti dnech navýšen o 1,2 milionu kusů nových akcií, pokud dojde k využití dojednané opce navýšení, napsal server.

Akcie zakončily včerejší obchodování v Praze na 239 Kč a na Wall Streetu se nyní obchodují se ziskem 1,5 % na 13,2 USD (asi 243,8 Kč). Při současné tržní kapitalizaci okolo 300 milionů USD vydání oznámeného objemu nových akcií navýšilo kapitalizaci firmy asi o třetinu.

"Samotný prodej nových akcií není až tak překvapující z důvodu nedávné žádosti u SEC o možnost vydání nových akcií a výhodné ceny," vysvětlil motivaci kroku analytik Patria Finance Tomáš Tomčány. Prodej nových akcií je podle něho silným signálem, že firma je připravená získat významný tržní podíl na trhu s IP videem a pokračovat tak ve své expanzi.

25.11.2010, Hospodářské noviny

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy