RM-SYSTÉM»Události»Sedm důvodů, proč investovat na burze RM-SYSTÉM

Sedm důvodů, proč investovat na burze RM-SYSTÉM

01.11.2010 18:00
V České republice existují dvě burzy cenných papírů. RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s. se zaměřuje na drobné a střední investory.

1. Množství obchodovaných akcií
V segmentu EasyClick, kde jsou zařazeny nejobchodovanější akcie, je možné koupit nebo prodat celkem 25 akciových titulů. Nabídka a poptávka, tedy možnost kdykoliv nakoupit nebo prodat, je zde zajištěna tvůrci trhu.
Na burze RM-SYSTÉM mají investoři možnost obchodovat v českých korunách i vybrané akcie známých zahraničních korporací, jako je Deutsche Telekom, Exxon Mobil, Microsoft, Volkswagen a další. Celkový počet obchodovaných akciových titulů na burze RM-S je 66.

2. On-line vypořádání cenných papírů
Burza RM-SYSTÉM jako jediná na světě vypořádává cenné papíry bez zpoždění. Nakoupené akcie jsou okamžitě připsány v evidenci na majetkovém účtu akcionáři. Tato vlastnost je důležitá zejména před rozhodnými dny pro výplatu dividendy nebo před valnou hromadou. Většina zahraničních burz akcie vypořádává s dvou nebo třídenním zpožděním.

3. Snadný přístup na trh
Přístup na burzu prostřednictvím licencovaného obchodníka s cennými papíry je pro běžného občana jednoduchý a ani výše kapitálu není dnes již rozhodující. Minimální investicí je jedna akcie, což v případě titulu AAA Auto činilo k 2.9. cca 18 Kč. Doporučená minimální částka je 5 tisíc korun.

4. Dlouhá doba obchodování
Každý burzovní trh má své obchodní hodiny. Burza RM-SYSTÉM je otevřena od 9:00 do 17:00 a je nejdéle otevřeným trhem v ČR. Možnost déle reagovat na aktuální situaci na trhu je výhodou zejména u emisí, které mají svůj kurzotvorný trh mimo ČR - například akcie Erste Bank se obchodují ve Vídni až do 17:30. Právě úvod a závěr obchodování přitom bývá na burze mnohokrát nejdůležitější.

5. Inteligentní pokyny burzy
Investoři na burze RM-SYSTÉM mají jedinečnou možnost využívat inteligentní pokyn Stoploss, který je umístěn přímo na úrovni burzy. Investoři mohou lépe zajišťovat své obchody proti nečekaným změnám na kapitálovém trhu. Rovněž je možné využívat inteligentní pokyn Stepper, který umožňuje minimalizovat spread mezi nabídkou a poptávkou. Investor má tak možnost realizovat obchod s cennými papíry za nejlepší kurz až do zadané limitní ceny.

6. Nulové poplatky za správu zahraničních akcií
Burza RM-SYSTÉM si neúčtuje žádné poplatky za založení účtu v samostatné evidenci SVYT a ani žádné poplatky za správu akcií v této evidenci. Do samostatné evidence burzy jsou vypořádávány tituly, které mají oficiální sídlo mimo Českou republiku - jako například NWR, Orco, Erste Bank a další.

7. Podpora začínajícím investorům
Burza RM-SYSTÉM v roce 2011 uspořádala ve spolupráci s Fio bankou přes 150 vzdělávacích seminářů pro začínající i pokročilé investory, které navštívilo přes 10 000 návštěvníků. Již v roce 2009 zavedla interaktivní studijní program StudentBroker do osnov ekonomicky zaměřených vysokých škol. Projekt je založen na možnosti reálného investování s fiktivními finančními prostředky do českých i zahraničních akcií a derivátů prostřednictvím internetové aplikace - studenti se tak učí investování na burzách v rámci příslušného předmětu.


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy