RM-SYSTÉM»Události»ECM dokončila jednání o prodeji ECM Facility a.s.

ECM dokončila jednání o prodeji ECM Facility a.s.

17.09.2010 11:53
Lucemburk, 16. září 2010 – Společnost ECM Real Estate Investments A.G. (dále jen jako „ECM“ nebo „společnost“) oznamuje, že dokončila jednání se společností STRABAG Property and Facility Services o prodeji dceřiné firmy ECM Facility a.s.

K podpisu smlouvy o prodeji 100% podílu ve společnosti ECM Facility a.s. došlo dne 15. září 2010. Na žádost kupující strany se cena obchodu nebude zveřejňovat. Transakce podléhá následnému schválení Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a financující bankou společnosti. Rozhodnutí ÚOHS by mělo být k dispozici přibližně v polovině října.

ECM Facility a.s. působí na českém trhu jako samostatný právní subjekt od roku 2002. Společnost zajišťuje správu více než 100 objektů po celé České republice. V roce 2002 se ECM Facility a.s. stala členem IFMA ( International Facility Management Association), a tím doložila vysoký standard služeb poskytovaných v rámci správy nemovitostí. Roční obrat společnosti s 220 zkušenými zaměstnanci činí přibližně 400 milionů Kč

„Dohodnutý prodej ECM Facility a.s. dovoluje více se zaměřit na naší hlavní činnost - development. Oba partneři se dohodli na budoucí úzké spolupráci," uvedl Milan Janků, generální ředitel ECM REI A.G.

ECM Real Estate Investments A.G.

ECM zahájila svoji činnost na českém trhu v roce 1991 a dnes je jednou z vedoucích společností v oblastech developmentu, investic a facility managementu s dlouhodobými zkušenostmi v České republice. Společnost ECM se v současné době v České republice a Rusku zaměřuje na development nemovitostí a na poskytování služeb ve všech aspektech developerského procesu, do čehož spadá výzkum trhu, studie proveditelnosti, akvizice, development projektů, pronájem, prodej a správa nemovitostí. V prosinci 2006 vydala ECM REI A.G. akcie na pražské burze a stala se desátou společností, s jejímiž akciemi se obchoduje na hlavním trhu Burzy cenných papírů Praha.

Společnost ECM provádí v České republice, Rusku a Číně development komerčních (kanceláře, hotely, obchody) a rezidenčních nemovitostí. V jejím portfoliu se promítá strategie silné geografické přítomnosti ve vybraných regionech i cíl udržovat z hlediska jednotlivých projektů diverzifikované portfolio. V srpnu 2007 získala společnost ECM do svého portfolia investiční projekt nákupního centra v Pekingu v Číně a v říjnu 2007 následovala akvizice administrativní budovy ve stejné lokalitě. ECM v říjnu 2007 rovněž vstoupila do Polska, kde získala pozemek k rezidenční výstavbě. K 9. září 2010 tvořilo portfolio ECM 16 projektů s celkovou plochou 445 000 m2.

Pro získání dalších informací prosím kontaktujte:

Jiří Tošek
Director of Investor Relations
Tel.: +420 224 174 791
GSM: +420 725 781 436
Email: jtosek@ecm.cz


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy