RM-SYSTÉM»Události»Intel kupuje významnou část Infineonu

Intel kupuje významnou část Infineonu

14.09.2010 10:22
Dohodu o prodeji divize bezdrátových řešení Infineon (WLS) firmě Intel uzavřely společnosti Intel a Infineon Technologies. Hodnota transakce byla vyčíslena zhruba na 1,4 miliardy dolarů.

Divize WLS vykázala za uplynulý fiskální rok obrat ve výši okolo 275 milionů eur, což bylo zhruba 30 procent celkového ročního příjmu společnosti Infineon (917 milionů eur). Za první tři čtvrtletí letošního fiskálu vzrostl obrat divize o 38% na 346 milionů eur.
Transakci již schválily představenstva i dozorčí rady obou společností a měla být uzavřena v prvním čtvrtletí roku 2011. O prodeji zmíněné divize Infineonu se hovořilo již určitou dobu, za kandidáty nakupujících byly považovány i společnosti Samsung nebo Broadcom.
Cílem akvizice je podle Intelu rozšířit firemní nabídku mobilních a integrovaných produktů na další klienty a tržní segmenty, a to včetně inteligentních telefonů, tabletu, netbooků, notebooků a integrovaných počítačů, a nabídnout energeticky účinné platformy, které budou kombinovat procesory Intel se širokou škálou bezdrátových řešení: Wi-Fi a WiMAX, v nichž Intel vyvíjel aktivity již dříve, a sítí 2G a 3G, v nichž se angažoval Infineon. Firma také chce pracovat na urychlení vývoje 4G LTE.
Infineon se bude podle slov Petera Bauera, generálního ředitele firmy, nadále soustředit na své klíčové segmenty, jimiž jsou automobilový průmysl, průmyslová a víceoborová řešení či bezpečnost čipů a karet.

14.9.2010, Computerworld, Tomáš Přibyl


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy