RM-SYSTÉM»Události»CME chystá akvizice za 400 milionů dolarů

CME chystá akvizice za 400 milionů dolarů

26.04.2010 10:42
Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME) plánuje investovat dalších 300 až 400 milionů dolarů (7,6 miliardy korun) ve střední a východní Evropě. Peníze na to přes velké ztráty má.

„Pokud se naskytne příležitost získat ziskové aktivum, zvážíme ji. Možnosti tu jsou, je to jen otázka ceny," uvedl ředitel CME Adrian Sarbu.

Společnost, která vlastní mimo jiné televizi Nova, má zmíněných 400 milionů dolarů v hotovosti. V případě že by se ale žádná vhodná příležitost nenaskytla, CME by tento obnos zřejmě použila na splacení svých dluhů.

CME letos na jaře dokončila převzetí bulharské televize bTV, kterou získala od mediálního impéria News Corporation za 413 milionů dolarů. Právě na bulharském trhu má nyní CME velké ambice. Chtěla by zde dosáhnout sledovanosti přes 40 procent a získat až 60 procent z celého reklamního trhu.

Šéf společnosti CME chystá akvizice i přes velké ztráty, které dohromady za poslední dva roky přesáhly 365 milionů dolarů, jelikož očekává výrazné zlepšení situace na reklamním trhu ve střední a východní Evropě. „Vidíme signály, že se nálada na našich trzích trochu zlepšuje a ceny pro inzerenty proto začnou zase růst v druhé polovině roku," předpovídá budoucí vývoj Sarbu.

 

26.4.2010, Adam Šoltys, Hospodářské noviny

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy