RM-SYSTÉM»Události»Pavilón akutní medicíny postaví firmy sdružené kolem Metrostavu

Pavilón akutní medicíny postaví firmy sdružené kolem Metrostavu

22.03.2010 09:56
Pavilón akutní medicíny a centrálního vstupu do karlovarské nemocnice bude stavět sdružení stavebních firem Metrostav, Baustav, Tima a Prefa Beton s nabídkovou cenou 591 milión korun.

Karlovarští krajští radní tak jen potvrdili názor své výběrové komise, která nabídku stejného sdružení už na podzim minulého roku rovněž vybrala jako nejlepší. Završuje se tak zhruba čtyřměsíční spor o průběh výběrového řízení, ze kterého byla kvůli nesplnění podmínek tendru vyřazena stavební společnost Unistav. Ta totiž tendr na konci minulého roku u antimonopolního úřadu napadla, ale nakonec svoji námitku stáhla.

Dokončení výběrového řízení a potažmo zahájení stavby se kvůli tomu protáhlo o zhruba čtyři měsíce. Stavebním pracím mají předcházet bourací práce, které by mohly podle krajských radních zahájit už za zhruba měsíc. V polovině roku by mohla začít výstavba menšího objektu projektu, která bude sloužit pro magnetickou rezonanci. Následně nebude nic bránit výstavbě pavilónu samotného, který kromě centrálního příjmu pojme například operační sály.

Karlovarský kraj chce na stavbu čerpat úvěr ve výši půl miliardy korun.

„Zbytek nákladů získáme z vracené daně z přidané hodnoty," vysvětlil karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD). Platnost původní smlouvy na úvěr u Komerční banky vypršela už na konci minulého roku, ale podle prvního náměstka karlovarského hejtmana Martina Havla (ČSSD) nově vyjednaná půjčka nemá být dražší. Kraj jej chce splácet dvacet let, přičemž jeho cena se pohybuje kolem 80 miliónů korun.

 

22.3.2010, Rudolf Voleman, Regionální mutace Právo - Plzeňský kraj

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy