RM-SYSTÉM»Události»KIT digital koupí Multicast Media za 18 milionů dolarů

KIT digital koupí Multicast Media za 18 milionů dolarů

16.03.2010 10:27
kcie letošního nováčka na pražské burze sice posilují, zájem investorů o ně je ale i po dvou měsících mizivý.

Americký zprostředkovatel internetového videa KIT digital sídlící v Praze, který na konci ledna vstoupil na pražskou burzu, uzavřel dohodu o koupi americké firmy Multicast Media Technologies za přibližně 18 milionů dolarů (zhruba 335 milionů korun). KIT tím chce posílit svou pozici na americkém trhu, uvedla včera firma v tiskové zprávě.

KIT zaplatí za technologickou společnost 4,9 milionu dolarů v hotovosti, až 1,3 milionu svých kmenových akcií podle jejich aktuální ceny a převezme dlouhodobé závazky Multicast Media v celkové hodnotě 4,6 milionu dolarů.

KIT digital je nejmladší firmou na pražské burze, kam své akcie uvedla 25. ledna. Nešlo však o úpis nových akcií, nýbrž o takzvaný duální listing. Investoři si tak v Praze mohou koupit pouze akcie, které jsou registrovány na americkém technologickém trhu Nasdaq.
Na Nasdaq přišla KIT digital loni v srpnu, kdy z primární emise akcií získala 22,2 milionu dolarů. Letos pak KIT realizovala hned dva další úpisy - první v lednu, kdy vstupovala i na pražskou burzu, který jí vynesl 31,5 milionu dolarů, a druhý minulý týden, který firmě přinesl dalších 15 milionů dolarů.

Nové úpisy akcií však investory v Praze ke KIT digital nepřitáhly. Přestože cena jejích akcií od lednového vstupu na pražskou burzu stoupla ze 194,33 koruny téměř o dvě procenta na včerejších 198,01 koruny, obchodují se cenné papíry KIT digital jen ve velmi malých objemech.

Ani včerejší oznámení akvizice za stovky milionů korun velký zájem investorů o akcie KIT digital nevzbudilo. Cenné papíry technologické firmy sice během dne posílily o půl procenta, celkový objem obchodů však dosáhl pouze 162 tisíc korun.

Firma KIT digital je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu videoobsahu prostřednictvím protokolu IP a má přes 600 firemních zákazníků ve více než 30 zemích světa.

 


 

+1,9% o tolik posílily akcie Kit igital od lednového vstupu na Pražskou burzu

21,38 milionu Korun činil celkový objem obchodů s akciemi Kit digital v Praze za toto období

 

16.3.2010, Adam Šoltys, Hospodářské noviny

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy