RM-SYSTÉM»Události»KIT digital prodala další akcie za 70 milionů korun

KIT digital prodala další akcie za 70 milionů korun

03.03.2010 10:59
Technologická společnost KIT digital uvedla na trh dalších 350 000 akcií za cenu 10,50 dolaru za kus. Jejich prodej tak firmě vynesl dalších 3,675 milionu dolarů (zhruba 70 milionů korun). Prodej se uskutečnil na základě opce na navýšení, kterou uplatnili upisovatelé v souvislosti s veřejnou nabídkou akcií společnosti ukončenou 27. ledna.

Uplatněním opce dosáhl počet akcií, které KIT digital prodala v rámci lednové veřejné nabídky, celkem 3,33 milionu kusů a celkový výnos společnosti se vyšplhal přibližně na 31,5 milionu dolarů (zhruba 600 milionů korun).

KIT digital hodlá použít velkou část získaných prostředků k financování akvizic konkurenčních či doplňkových firem a investic do nich. Kromě toho firma zamýšlí použít část peněz k posílení provozního kapitálu a k nákupu některých opčních listů v oběhu vydaných v rámci financování přímým prodejem akcií.

Akcie KIT digital se od 25. ledna obchodují na pražské burze. Firma původně hodlala uvést na pražský trh novou emisi, kvůli úspěchu nabídky v USA se ale nakonec rozhodla v Evropě nové akcie nevydávat.

Obchodování na pražské burze má podobu takzvaného duálního listingu ke stávající emisi na americké burze Nasdaq. Akcie obchodované v Praze jsou tedy plně zaměnitelné s akciemi kotovanými na burze Nasdaq, v ČR i v USA nesou stejné označení KITD. Jako tvůrce trhu pro akcie KIT digital vystupuje společnost Patria Finance.

 

3.3.2010, Hospodářské noviny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy