RM-SYSTÉM»Události»Metrostav chce stavět i bazén, má čtyři soupeře

Metrostav chce stavět i bazén, má čtyři soupeře

18.02.2010 10:22
Nový plavecký bazén v Karlových Varech za více než 300 milionů korun chce stavět pět firem z celé republiky. Vyplývá to z protokolu o otevírání obálek s nabídkami uchazečů.

Mezi zájemci o zakázku radnice je společnost Swietelsky z Českých Budějovic, plzeňský Berger Bohemia a z Prahy Hochtief a Eurovia. Do konkursu se hlásí i pražský Metrostav ve sdružení s karlovarským Baustavem a ještě s firmou Tima. Právě společnosti Metrostav, Baustav a tehdy ještě v konsorciu se Synerem dostaly už před třemi lety od karlovarské radnice miliardovou zakázku na stavbu víceúčelové KV Areny.

O regulérnosti tehdejšího konkursu se pak začalo pochybovat, když se dostal na veřejnost záznam z výběru finalistů, známý jako tzv. Karlovarská losovačka.

Nový karlovarský bazén bude součástí areálu KV Areny. O tom, kdo ho postaví, budou radní rozhodovat na základě doporučení výběrové komise 3. března.

Chtějí si ohlídat kvalitu „Po tomto datu bude následovat patnáctidenní lhůta na případné odvolání účastníků řízení. Když se nikdo neodvolá, nebude nic bránit uzavření smlouvy s dodavatelem," řekl včera náměstek primátora Petr Keřka.

Komise zatím jen zaevidovala došlé obálky s nabídkami a zjišťovala, jestli firmy splnily kvalifikační předpoklady, jako je například použitý nosný materiál.

„Během dvou týdnů, které zbývají do zasedání výběrové komise, ještě laboratorní zkoušky například prověří, jestli jsou nabízené záruky na materiál reálné. Aby se například nestalo, že nerezová vana bazénu začne propouštět po pěti letech, i když nabízená záruka je desetiletá," vysvětlil Keřka.

 

18.2.2010, Regionální mutace Mladá fronta DNES - Karlovarský kraj


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy