RM-SYSTÉM»Události»Microsoft nabídne ještě letos nové Windows pro mobily

Microsoft nabídne ještě letos nové Windows pro mobily

16.02.2010 11:03
Softwarová firma Microsoft chce na podzim letošního roku začít do prvních mobilních telefonů instalovat nový operační systém pod názvem Windows Phone 7. Uvedli to včera zástupci firmy na úvod letošního barcelonského veletrhu Mobile World Congress.

Systém by měl lépe konkurovat platformám od Applu, Googlu nebo Symbianu společnosti Nokia. Dalším konkurentem bude prostředí Bada, které chce letos na jaře ve svých telefonech uvést na trh dvojka na trhu Samsung. Změna názvu mobilní platformy Windows má signalizovat výraznou změnu filozofie mobilních zařízení, kterou chce Microsoft ve spolupráci se svými partnery nabídnout. Windows Phone 7 spojí nejrozšířenější pracovní nástroje včetně přístupu ke sdíleným kancelářským dokumentům se širokou nabídkou multimediálních funkcí.

Telefony budou mít speciální tlačítko pro přístup do vyhledávače Bing a pohotovostní obrazovka bude místo statických ikon zobrazovat tzv. živé panely podle nastavení uživatele. Ty umožní mít na displeji například aktuální stavy přátel v sociálních sítích včetně náhledů obrázků nebo pracovní informace.

Microsoft se již dohodl na podpoře svého operačního systému s většinou výrobců i operátorů.

 

16.2.2010, Právo


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy