RM-SYSTÉM»Události»KIT digital chce v Praze vytvořit 60 nových míst

KIT digital chce v Praze vytvořit 60 nových míst

09.02.2010 09:52
Softwarová firma KIT digital, jejíž akcie se od ledna obchodují na pražské burze, chce letos v březnu ve své pražské pobočce vytvořit 60 nových pracovních míst.

Celkem společnost nyní zaměstnává přes 300 lidí ve více než 30 zemích.

KIT digital již v průběhu loňského roku do české metropole přesunula své hlavní sídlo. Nyní v Praze začala budovat nové zákaznické a servisní centrum, jehož součástí by měli být kvalifikovaní zaměstnanci několika IT pozic s dostatečnou jazykovou vybaveností. Jejich nábor firma zahájila v minulém týdnu.

„Jedním z důvodů, na základě kterých jsme se rozhodli přesunout naši firemní základnu do Prahy, byl i rychlý rozvoj IT odvětví v regionu. Věřím, že tento krok výrazně podpoří naše globální služby," uvedl prezident společnosti Gavin Campion.

Společnost KIT digital má svou základnu v České republice od září 2009. Akcie společnosti se od 25. ledna 2010 obchodují na hlavním trhu Burzy cenných papírů Praha. Včera ztratily 2,12 % na 186 korun.

Společnost poskytuje řešení pro správu a poskytování video obsahu prostřednictvím protokolu IP. Zákaznická základna čítá přes 600 firemních zákazníků ve více než 30 zemích, včetně Associated Press, Best Buy, Bristol-Myers Squibb, DisneyABC, General Motors nebo Google. Na českém a slovenském trhu je KIT digital dodavatelem zařízení a systémů pro výrobu a odbavení audiovizuálního vysílání.

 

9.2.2010, Hospodářské noviny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy