RM-SYSTÉM»Události»Erste upíše další dluhopisy ve švýcarských francích

Erste upíše další dluhopisy ve švýcarských francích

27.01.2010 09:59
Praha Rakouská Erste Bank vydá dluhopisy denominované ve švýcarských francích v objemu 200 milionů. Podle Ionuta Stanimira z tiskového oddělení banky mají dluhopisy dvouletou splatnost, úrok 25 bodů nad tříměsíční úrokovou sazbu Libor švýcarského franku.

„Objem emise použijeme na průběžné refinancování dluhopisů," konstatoval Stanimir. Podle analytiků poslední aktivita Erste není nijak překvapivá. „Erste vydává dluhopisy velmi často, obvykle však ve své domovské měně, tedy v eurech, banka vydáním dluhopisů ve francích zřejmě hodlá částečně diverzifikovat své úvěrování a využít nižších úrokových sazeb na švýcarském franku," říká analytik Capital Partners Jiří Zendulka.

Experti si všímají, že po úspěšném vydání 30milionové emise dluhopisů ve švýcarských francích v polovině měsíce ledna nyní banka přistoupila k větší tranši. Analytik BH Securities Petr Hlinomaz investorům vzkazuje, že by si měli všímat toho, jak se podařilo Erste umístit emisi mezi investory. „Tohle se totiž dá částečně spojovat s důvěrou k bance," upřesnil Hlinomaz.

 

27.1.2010, E15

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy