RM-SYSTÉM»Události»CME nabízí 13 miliard korun za bulharskou televizi bTV

CME nabízí 13 miliard korun za bulharskou televizi bTV

27.01.2010 09:49
Americká společnost Central European Media Enterprises (CME), která vlastní českou televizi Nova, se s globálním mediálním koncernem News Corp. dostala do závěrečné fáze jednání o koupi bulharské televize bTV za zhruba 500 milionů eur (13 miliard korun). Agentuře Reuters to včera sdělil zdroj ze Sofie informovaný o jednání.

Dohoda by podle zdroje měla být oznámena příští měsíc. Mluvčí nejsledovanější bulharské televizní stanice pouze sdělil, že společnost jedná s potenciálním kupcem. CME a činitelé News Corp. v Londýně zprávu komentovat odmítli.

CME již v Bulharsku vlastní stanice TV2 a Ring. Televize bTV je první celoplošnou soukromou televizní stanicí v zemi a v prosinci měla sledovanost 38 procent.

CME se minulý týden dohodla na prodeji svých dvou televizních stanic na Ukrajině za zhruba 300 milionů dolarů (5,5 miliardy korun) firmě Harley Trading Limited ukrajinského podnikatele Igora Kolomojského. Podle CME jí prodej ukrajinských televizí umožní zaměřit se důkladně na současné aktivity v Evropské unii a v zemích, které se k ní přibližují.

V Česku CME patří nejsledovanější komerční televize Nova a další stanice. Firma dále působí na Slovensku, v Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku a Rumunsku. Její stanice sledují desítky milionů lidí.

 

27.1.2010, Hospodářské noviny

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy