RM-SYSTÉM»Události»Volkswagen posílí pozici v Číně

Volkswagen posílí pozici v Číně

21.01.2010 11:03
Největší evropská automobilka Volkswagen (VW) plánuje společně s čínským partnerem FAW Group vybudovat svou pátou továrnu v Číně. Podle čínského deníku 21th Century Business Herald, který se odvolal na nejmenovaného zástupce VW, bude závod produkovat vozy značky Seat a jeho počáteční kapacita bude kolem 200 tisíc vozidel ročně.

Zástupci VW nechtěli informaci přímo potvrdit, prozradili ale, že „prvním krokem bude zvýšení produkce v současných čtyřech závodech a zavedení sedmi nových modelů. Co se týče vyšší výroby na jihu Číny, jde o součást firemní strategie," sdělila automobilka.

VW vyrábí v Číně vůbec nejvíc vozů ze zahraničních automobilek a vloni tam byl také s 1,4 milionu prodaných automobilů nejúspěšnějším prodejcem. Meziroční nárůst prodeje činil 37 procent. Vedení společnosti na příznivé výsledky reagovalo už před časem oznámením o další expanzi: do roku 2011 chce v Číně investovat čtyři miliardy eur pro další rozšíření výrobní kapacity. „Nevidím známky zotavení automobilového průmyslu. Pouze rozvíjející se trhy, jakými jsou Čína nebo Brazílie, ukazují vzestupný trend," řekl člen představenstva VW zodpovědný za prodej a marketing Christian Klinger.

 

21.1.2010, E15

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy