RM-SYSTÉM»Události»V Jáchymově dokončili lázeňské aquacentrum

V Jáchymově dokončili lázeňské aquacentrum

24.11.2009 10:33
V Jáchymově po roce stavebních prací slavnostně otevřeli dokončené lázeňské aquacentrum Agricola, které je určeno nejenom jáchymovským lázeňským hostům, ale i veřejnosti.

„Nový bazénový komplex slouží k celoročnímu provozu jako sportovně-rekreační středisko vodních sportů," uvedla Lena Kozohorská, mluvčí společnosti Léčebné lázně Jáchymov, v jejímž areálu byl bazén vybudován.

„Kromě inovace vnitřních prostorů lázeňského centra Agricola došlo i k rozšíření budovy o bazénový komplex se saunami," popisovala Kozohorská. Přestavba přišla na celkem 83 miliónů korun. „Z toho 26,6 miliónu korun dostaneme z dotačního titulu Evropské unie," uvedla mluvčí s tím, že bazén je od října ve zkušebním provozu.

Aquacentrum nabízí 25 metrů dlouhý a 100 až 140 cm hluboký bazén s teplotou vody 28 °C. V bazénu nechybí relaxační prostor s masážními tryskami, břehové masážní chrliče a masážní rošt na dně. Dětský bazének je ještě o čtyři stupně teplejší a nabízí například skluzavku nebo vodopád. Voda v masážní Whirpool vaně, která je vyvýšená nad hladinu bazénu, má 36 °C. Kneippovým chodníkem pro masáže dolních končetin protéká voda o teplotě 40 °C.

Návštěvníci bazénu se mohou sklouznout v tobogánu se stěnovými masážními tryskami. Rehabilitační bazének slouží pro cvičení nebo aquaerobic. Po celé délce bazénu jsou umístěny odpočinkové valy a lehátka, nechybí finská sauna a parní box.

Vstupné do aquacentra se pohybuje kolem sta korun na hodinu. Komplex ale nabízí slevy pro rodiny nebo permanentní vstupné na deset hodin.

 

24.11.2004, Rudolf Voleman, Regionální mutace| Právo - Plzeňský kraj

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy