RM-SYSTÉM»Události»CME klesne zisk o desítky procent

CME klesne zisk o desítky procent

16.10.2009 10:14
ediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která vlastní českou televizi Nova, čeká v celém letošním roce konsolidovaný zisk před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA) v rozsahu od 60 do 70 milionů dolarů (zhruba jedna až 1,2 miliardy Kč). Oznámila to včera firma.

Podle analytické společnosti Atlantik FT by to znamenalo meziroční pokles 77,4 procenta. Výhled výrazně zaostává za očekáváním analytiků, kteří podle průzkumu agentury Reuters celoroční EBITDA odhadli na 146,6 milionu dolarů. Podle Atlantiku by to mělo být 100 milionů dolarů a podle e Bloomberg 122 milionů dolarů. Akcie CME po zveřejnění výhledu oslabily téměř o 12 procent.

CME rovněž uvedla, že předpokládá, že se její trhy odrazily ode dna. Předpověděla, že růst na všech jejích reklamních trzích v příštím roce dosáhne dvou až šesti procent s výjimkou Ukrajiny, kde by měl činit 19 procent.

"Letošní rok byl rokem, kdy šlo všechno špatně," prohlásil generální ředitel CME Adrian Sarbu. „(Naši zákazníci) snižují marketingové náklady na všech našich trzích. Výsledkem je náš překvapivě velmi nízký výhled," dodal.

Sarbu již ve středu varoval, že pokles příjmů CME z reklamy se bude pohybovat mezi 20 až 30 procenty a celoroční zisk společnosti bude výrazně nižší oproti očekáváním. Výsledky za třetí čtvrtletí firma zveřejní 27. října.

 

16.10.2009, Hospodářské noviny

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy