RM-SYSTÉM»Události»CME očekává nižší reklamní příjmy

CME očekává nižší reklamní příjmy

15.10.2009 10:11
Pokles příjmů z reklamy mediální společnosti CME, která v Česku vlastní například televizi Nova, se bude pohybovat mezi 20 až 30 procenty a celoroční zisk společnosti bude výrazně nižší oproti očekáváním. Informovala o tom včera analytická společnost Atlantik na základě vyjádření prezidenta společnosti Adriana Sarbu.

Akcie firmy na pražské burze na to reagovaly prudkým poklesem -nakonec ztratily 13,36 procenta na 499,9 korun.

Podle Sarba dosáhl ve třetím čtvrtletí reklamní trh svého dna a do konce roku zůstane na nižší úrovni s výjimkou Ukrajiny.

Právě pokles reklamního trhu má značný podíl na nízkých tržbách a také ziscích CME. „Bohužel tento rok byl špatný na všech našich trzích a čtvrté čtvrtletí tomu bude odpovídat," řekl Sarbu v rozhovoru pro Patria Online.

„Naše celoroční výkonnost zaostane výrazně za očekáváními trhu," dodal.
CME se domnívá, že některé trhy se budou následující půlrok vyvíjet hůře, než původně očekávala. Celkově vedení společnosti očekává mírné oživení trhu s televizní reklamou až v první polovině příštího roku, uvedl Atlantik.

CME zaznamenala propad už v prvním čtvrtletí letošního roku. Tehdy se dostala do ztráty v přepočtu kolem 900 milionů Kč, přičemž tržby ji meziročně klesly o více než třetinu. Ve druhém kvartálu pokles pokračoval.

 

15.10.2009, Hospodářské noviny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy