RM-SYSTÉM»Události»Erste spojuje svou správu majetku

Erste spojuje svou správu majetku

13.10.2009 10:06
Erste Group Bank spojuje aktivity v oblasti fondů a správy majetku ve střední a východní Evropě, chce tak posílit své postavení na trhu. Součástí nově vytvořené dcery Erste Asset Management by měla být do konce roku i Investiční společnost České spořitelny (ISČS), oznámila včera Erste v tiskové zprávě.

Erste Asset Management by měla dále zastřešit nynější investiční a správcovské společnosti z Rakouska, Německa, Slovenska, Maďarska, Chorvatska, Rumunska a Srbska. Společně nyní představují majetek za 33,8 miliardy eur (zhruba 873 miliard korun) a zaměstnávají kolem 300 osob.

Investiční společnost České spořitelny patří v tuzemsku k největším na trhu kolektivního investování s celkovým majetkem zhruba 46 miliard korun a s takřka čtvrtinovým tržním podílem na konci letošního prvního pololetí.

„V současné chvíli můžeme potvrdit, že skupinovou strategií je to, že se ISČS do budoucna stane součástí Erste Asset Managementu. ISČS v této souvislosti neplánuje žádné organizační změny uvnitř společnosti," oznámila Česká spořitelna, vlastník investiční společnosti.

Investiční společnost České spořitelny vznikla v prosinci 1991. Po celou dobu působí na kapitálovém trhu jako stoprocentní dceřiná společnost České spořitelny. Podle svých webových stránek www.iscs. cz zaměstnává 22 osob. Většinovým majitelem České spořitelny je Erste.

 

13.10.2009, Hospodářské noviny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy