RM-SYSTÉM»Události»AAA Auto se znovu snaží zvýšit prodeje pomocí šrotovného

AAA Auto se znovu snaží zvýšit prodeje pomocí šrotovného

22.09.2009 10:02
Praha Autobazary AAA Auto se v tuzemských pobočkách od pátku vrátí ke šrotovnému. Stejně jako na jaře chce firma zvýšit prodej nabídkou výkupu starších aut protiúčtem se slevou deset až padesát tisíc korun.

Šrotovné nabízel i další velký autobazar Auto ESA, ale i firmy z jiných odvětví, které využily mediálního ohlasu opatření. Například továrna na nože Mikov nabízela poloviční slevu při odevzdání jakéhokoliv nože a nákupu nového, ČEZ poskytoval tisíc korun při nákupu energeticky úsporného spotřebiče a kampaně využil i výrobce. „Se spuštěním druhé vlny jsme původně chtěli počkat na okamžik, až státní šrotovné schválí vláda. Jeho zavedení se ale stále oddaluje," uvedl ředitel výkupu skupiny AAA Petr Vaněček. Letos na jaře nabídky autobazaru využilo 1850 zákazníků. Podmínkou využití šrotovného je, aby zákazník odevzdal protiúčtem svůj starší pojízdný automobil, který byl v jeho vlastnictví už před 1. lednem 2009. Akce trvá až do odvolání a je vázána na financování s vybranými partnery. Nepoužitelná vozidla, získaná protiúčtem v rámci šrotovného, nechá firma ekologicky zlikvidovat na své náklady.

Prodej ojetých aut v autobazarech AAA v prvním pololetí klesl o 44 procent na 19 874 vozů. Zákon o zavedení prémie třicet tisíc korun při nákupu nového auta a vyřazení vozu staršího deseti let schválila v září Poslanecká sněmovna, jež přehlasovala prezidentské veto. Případné zavedení šrotovného je ale na vládě.

 

22.9.2009, E15

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.