RM-SYSTÉM»Události»AAA Auto prodává trojici autobazarů

AAA Auto prodává trojici autobazarů

16.09.2009 10:33
Společnost se stahuje z Brna, Kladna a Tábora. Snaží se získat finanční hotovost

Firma AAA Auto chce prodat tři své autobazary v Česku v celkové hodnotě 243 milionů korun. Figuruje mezi nimi i provozovna v Brně, která je z hlediska počtu nabízených ojetin druhou největší tuzemskou pobočkou sítě AAA Auto. V aktuální nabídce realitní společnosti Naxos jsou dále autobazary v Kladně a v Táboře.

„Snahou je získat za současné situace na trhu hotovost," konstatoval mluvčí AAA Auto Milan Smutný. „Autobazar v Táboře už jsme uzavřeli, protože byl nerentabilní," dodal Smutný. Ostatní dva komplexy jsou nadále v provozu a slouží rovněž jako prodejní a servisní místa vozů značky Opel.

Brněnský areál o celkové ploše přes dva hektary si firma cení na 170 milionů korun. Potenciálním kupcům dává na výběr: mohou odkoupit jen pozemek za 22 milionů korun nebo autoservis s dealerstvím Opelu za 145 milionů korun.

V Kladně si chce AAA Auto ponechat autobazar i po prodeji komplexu. Podmínkou je proto zpětný pronájem provozovny, anebo pouze odkup té části komplexu, která nezahrnuje autobazar.

Podle Karla Potměšila ze společnosti Cyrrus je prodej autobazarů v souladu se strategií společnosti.

„Firma postupně utlumuje provoz poboček, jak určila ve svém restrukturalizačním plánu. Nejedná se jen o redukci zahraniční expanze, ztrátové pobočky zavírá i v Česku," uvedl Potměšil.

Podle generálního ředitele AAA Auto Antonyho Dennyho se však firma do zahraničí vrátí. Na jaře, či v létě by chtěla otevřít jednu pobočku v Budapešti.

„Budoucí potenciál maďarského trhu je podle nás stále velice silný. Pokud se bude maďarské hospodářství v roce 2010 postupně konsolidovat, jak předpokládá například OECD, je reálné znovuotevření jedné naší maďarské pobočky v Budapešti koncem jara nebo v létě příštího roku," sdělil Denny.

 

16.9.2009, Denisa Novotná, Vladimír Piskáček, E15


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.