RM-SYSTÉM»Události»AAA Auto zvažuje návrat do Maďarska

AAA Auto zvažuje návrat do Maďarska

15.09.2009 11:20
Podle šéfa firmy anthonyho dennyho mohou „Áčka“ otevřít pobočku v Budapešti už na jaře příštího roku.

Síť autobazarů AAA Auto uvažuje v příštím roce o návratu na maďarský trh. Na konci jara nebo v létě by mohla firma otevřít jednu pobočku v Budapešti. Řekl to včera generální ředitel „Áček" Anthony Denny. Akcie společnosti na zprávu reagovaly mírným růstem.

„Budoucí potenciál maďarského trhu je podle nás stále velice silný. Pokud se bude maďarské hospodářství v roce 2010 postupně konsolidovat, jak předpokládá například OECD,je reálné znovu otevření jedné naší maďarské pobočky v Budapešti koncem jara nebo v létě příštího roku," řekl Denny. Firma nyní v Maďarsku provádí průzkum trhu.
Skupina AAA Auto působila v Maďarsku od roku 2007 a postupně tam otevřela devět poboček, z toho dvě v Budapešti. Kvůli ekonomické krizi se ale ze země začátkem letošního roku stáhla. „Rozhodnutí bylo součástí restrukturalizace firmy, jejímž cílem byl návrat skupiny k zisku v letošním roce, což se podařilo," dodal Denny. Za první pololetí tak firma vydělala přes 17,5 milionu korun.

Kromě Maďarska se stáhla i z polského a rumunského trhu.

Akcie AAA včera mírně posílily o 0,69 procenta na 14,59 koruny. Od začátku roku ale hodnota akcií „Áček" vzrostla již o 58 procent.

Zájem investorů o akcie společnosti oživily nejen dobré finanční výsledky AAA Auto. Generální ředitel firmy Denny na začátku dubna oznámil, že chce do roka navýšit svůj podíl ve firmě na 80 procent a začal akcie po částech vykupovat. Akcie tehdy během jednoho dne posílily o 20 procent a obchodování s nimi muselo být pozastaveno.

 

15.9.2009, Veronika Miškovská, Hospodářské noviny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.