RM-SYSTÉM»Události»AAA Auto se v pololetí dařilo

AAA Auto se v pololetí dařilo

28.08.2009 09:35
Praha l Skupina autobazarů AAA Auto potvrdila, že její restrukturalizační plán zaměřený na návrat k ziskovosti byl úspěšný. Společnost vykázala v letošním prvním pololetí čistý zisk 693 tisíc eur (zhruba 17,6 milionu korun), když ve stejném období loni byla ve ztrátě 7,8 milionu eur (asi 198 milionů korun).

Tržby společnosti klesly o 48,2 procenta na 86 milionů eur. Firma se v rámci restrukturalizace stáhla během prvního pololetí z maďarského, polského a rumunského trhu. Vedení totiž změnilo svou strategii -- zaměřit se na nejvíce ziskové trhy v Česku a na Slovensku. Společnost AAA Auto si tak vytkla za cíl vrátit se k zisku místo tržního růstu a větších objemů prodejů. To potvrzují prodeje. Skupina totiž za první pololetí prodala 19 874 vozů, ve stejném období loni činil prodej 35 371 kusů.

Podle analytika společnosti Atlantik FT Patricka Vyroubala výsledky nejsou žádným překvapením. „Akcie reagovaly na výsledky již po oznámení hospodaření za první čtvrtletí. Proto reakce trhu bude nyní spíše neutrální," uvedl Vyroubal.

 

28.8.2009, E15

 


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.