RM-SYSTÉM»Události»Vlastníku Novy klesl zisk až o tři čtvrtiny

Vlastníku Novy klesl zisk až o tři čtvrtiny

28.07.2009 09:51
PRAHA Hospodářské výsledky americké mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME) ve druhém čtvrtletí byly podle analytiků výrazně slabší než ve stejném období loňského roku.

Odhaduje se, že zisk firmy, která v Česku vlastní například televizi Nova, mohl klesnout meziročně až o tři čtvrtiny. Výsledky CME zveřejní ve středu. Podle analytické společnosti Patria dosáhl čistý zisk CME 26,2 milionu dolarů (470 milionů Kč), což by znamenalo meziroční propad o 61,2 procenta.

Podle analýzy České spořitelny by měl být meziroční propad dokonce ještě hlubší, a to o 75,9 procenta z loňských 67,6 milionu dolarů. Optimističtější je prognóza společnosti Atlantik, která uvádí pokles zisku o 22 milionů dolarů, což odpovídá přibližně 15 procentům z loňského čistého zisku.

„Celkově odhadujeme, že CME vykáže nejhlubší meziroční propad tržeb za reklamu mezi všemi kótovanými televizními společnostmi z regionu CEE/SNS (oblast Evropy včetně evropské části Ruska)," uvádí zpráva společnosti Patria.

Podle Patrie jsou za slabými hospodářskými výsledky problémy na trhu s reklamou v celém regionu. Tržby za 2. čtvrtletí 2009 by měly podle Patrie dosáhnout 183 milionů dolarů, což je meziroční pokles o 40,1 procenta.

 

28.7.2009, Hospodářské noviny


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy